A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG HONLAPJA
A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG HONLAPJA
Menü
 
TÖRTÉNELEM
 
EGYHÁZ
 
KULTÚRA
 
TUDOMÁNY
 
EMBEREK, TÁJAK (feltöltés alatt)
 
INTÉZMÉNYEK
 
CIVIL SZERVEZETEK
 
EGYÉNI OLDALAK
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>VENDÉGKÖNYV
[52-33] [32-13] [12-1] [Archívum]

2009.09.07. 09:51 Idézet

Dzień dobry! Pozdrawiam wszelki polski czloviek! Valószínűleg a nyelvtan nem igazán jó, de szerettem volna egy üdvözletet küldeni. Üdvözlet magyarul is a lengyeleknek és remélem, hogy minél többet találkozunk mind Lengyelországban mind pedig Magyarországon!


2009.06.23. 08:29 Idézet

Szevasztok LENGYEL barátaink!  Mi tavaly jártunk Lengyelországban Varsóban.   4 napot töltöttünk a szép lengyel fővárosban,  és csak jó tapasztalatokról tudok beszámolni.  Az emberek nagyon-nagyon barátságosak voltak , segítőkészek voltak,  írtó jól éreztük magunkat.  Különben nagyon jó , hogy van ilyen oldal, most találtam rá.   Éljen az örök lengyel-magyar barátság.


2009.05.07. 15:09 Idézet

Tisztelet Lengyel testvérek!
Gondolom tudjátok mi zajlik Magyarországon,az örök Lengyel - Magyar Barátság fenn áll.Ha gond van,számítunk a segítségetekre,ahogy ti is számíthattok bármikor a mi segítségünkre.

Elakarnak pusztítani minket idegen érdekek,polgárháborús időszak következhet,izraelnek fáj a foga Magyarországra,de ellenállás nélkül nem adjuk át.Az utolsó csepp vérünkig kitartunk!

Felszólítunk hát titeket Lengyel testvérek,lépjetek passzív ellenállásba! A magyarok testvérként gondolnak rátok,ezt jól jegyezzétek meg!

"Magyar,Lengyel két jó barát,együtt harcol s issza borát"

Szanuj polskich braci!


Zgaduję, że wiesz co nadaje na Węgrzech, wieczny Lengyel - węgierski Barátság stawia above.if tam jest kłopotami, liczymy na twoj± pomoc ponieważ możesz liczyć na nasz± pomoc byle kiedy.
Chcieć pustoszyć nas dziwne zainteresowania, wojna domowa okres może następować, izraelnek on jest potem Węgrami ale nie przekazujemy tego bez resistance.the ostatnia kropla oprzemy się do swojej krwi!

Dzwonić dobrze ty polscy bracia, wejdĽ do biernego oporu! Węgrzy daj± ci my¶l jako brat, trzymaj to w głowie!
,,Węgierskie, polskie dwa dobrzy przyjaciele, walczy razem i pije jego wino"


2009.04.24. 13:20 Idézet

Wrocławban dolgozom. Magyarul nagyon jól beszélő (anyanyelvi szinten, de legjobb, ha az illető magyar és legalább kommunikatív szinten beszél lengyelül is) munkatársat keresek cégünkhöz. Esetleg ismersz valakit, akit érdekelne?
Ha bármi kérdésed van, keress nyugodtan!

Részletek:

TRANS Europejska Giełda Transportowa (www.trans.eu), największa w Polsce i trzecia w Europie giełda wolnych ładunków i pojazdów, biznesowy komunikator transportowy szuka kandydatów na stanowisko:

Specjalista rynku zagranicznego:
Węgry

Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za realizację zadań bież±cych (tłumaczenia, obsługa klientów, moderowanie giełdy) oraz popularyzację i wprowadzanie na dany rynek krajowy Giełdy TRANS przy pomocy internetowych narzędzi marketingowych

Wymagania:
biegły język węgierski - w mowie i pi¶mie
komunikatywny język polski
biegła znajomo¶ć komputerów
biegłe poruszanie się w ¶rodowisku internetowym

Wskazane cechy osobowo¶ciowe:
zaangażowanie w wykonywane zadania
otwarto¶ć na ludzi i inne kraje
kreatywno¶ć
nastawienie na wyzwania


CV prosimy przesyłać na adres mailowy: jmonos@trans.eu

Operator Giełdy TRANS:
Logintrans sp. z o.o.
ul. Kupiecka 10
52-427 Wrocław
tel: 071-7341-700


2009.01.15. 22:06 Idézet

Sajnos igaza van Szinuhenak,Néha nézem a lengyel tv-t,igaz hogy lengyelül nem tudok ,de több magyar vonatkozásu hirt láttam,mint forditva.Akár tetszik ez egyeseknek akár nem,de amikor Lengyelországba ,be vezették a rendkívüli állapotot,egyes polgártársaink eléggé elnem ítélhetö módon beszéltek a lengyelekről.Azt mondtam valakinek,hogy mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe és akkor mit szólna ha a lengyelek így állnának hozzánk?Egyből elhallgatott.Ne játszuk el,a barátságukat. Még valamit,amikor jöttek mindenféle áruval,akkor miért vettek tőlük,ha közbe meg  pocskondiázták öket?Ezeknek az embernek nem nevezhető lényeknek,bocsánatot kellene kérni a lengyel nemzettől.Nyílván nem tennék meg.


2008.12.27. 13:29 Idézet
anita


2008.11.05. 07:28 Idézet
Ładny dzień! Przyszło¶ć chciałem by przeprowadzać parę dni z niektórymi przyjaciółmi miny latem w Polsce. Idziemy od celu pieszego turyzmu, piwiarnia, potholing przede wszystkim. Do tego szukam Polsk± młod± osobę podobnie do strony tego, kto organizuje program nas i zabezpiecza miejsce namiotu do nas. Mówię w języku węgierskim i w języku angielskim tylko. Ubezpieczam toż jeden tu na Węgrach naturalnie. Doniesienie, tu być może, odsyła: csiganet@levelem.net Zoli

2008.10.25. 16:34 Idézet
Boldog születésnapot Eleonora Dziekiewicz!!! Wszystjego najlepszego Lena!!! Pallás Ottó Debrecenből.

2008.10.15. 12:41 Idézet
Pörgősebb oldalak a lengyel--magyar barátságra vonatkozóan : www.torzsasztal.hu . Ezen bévül keresd ki a következő lapokat : Lengyelország kultúrhegemón Lengyelország LENGYELORSZÁG Krakkó és Dél--lengyelország Zakopane Lengyel--magyar barátság vége ? Dwa bratanki R.I.L.A.K. Junak 2008. X 24--én 10--kor az Esztergom melletti Párkányban a Sobieski szobornál lesz a 325 évvel korábbi csatáról megemlékezés . Magyarul .

2008.08.16. 10:21 Idézet
Szintén csak gratulálni tudok. Sajnos kezdjük elhanyagolni azzal a néppel a kapcsolatot, kik a mai napig az érettségi tételükbe 4 Magyar kérdést is szerepeltetnek. Ők nem felejtenek! Hát mi sem felejtsünk! Tisztelettel: Szinuhe

2008.07.02. 15:25 Idézet

Üdv mindenkinek !

Én szeretném a segítségeteket kérni; amennyiben van valaki az oldal látogatói között, aki beszél lengyelül, és meg tudja mondani, hogy mit jelent a Grabica kifejezés,  illetve ezen név alatt falu, illetve (ha jól tudom) valamilyen közigazgatási terület is található Lengyelországban, szóval ha ezekről valaki tudna nekem mesélni, mert már járt ott, vagy ismeri a helyet, azt nagyon megköszönném....ugyanis én a családom eredetét szeretném megtudni, mivel a nevem GRABICZA. Azt már kiderítettem, hogy Bem apóval érkezett Grabicza nevű őrnagy is aki Erdély területén esett el a szabadságharc idején, de sajnos a családom nem tud semmit az eredetéről, még "szájhagyomány útján" sem, és ez megnehezíti a dolgom. Előre is köszi! Boglárka


2008.06.19. 19:43 Idézet

 

Most találtam meg én is ezt az oldalt,és nagyon örülök hogy van ilyen honlap.Bár még sosem voltam lengyelországban,de németországban dolgozva a szálláson voltak lengyelek is.Nagyon barátságos nép,s tudom hogy 1956-ban milyen áldozatokat hoztak a magyarokért.A YouTube videó megosztó portálon olvasom a magyarsággal foglalkozó videók alatti nagyon pozitív lengyel véleményeket,hozzászólásokat.Köszönet érte.Most olvastam az egyik honlapon hogy genetikailag is nagyon hasonló a magyar és a lengyel nép,s feltehetőleg egy 10000 évvel ezelőtt élt közös őstől származnak.Mindenesetre nagyon örülök hogy mi magyarok ellenséges népek által körülvéve egy ilyen nagy nemzetet mint a lengyel, barátainknak mondhatjuk.Nagyon megható hogy miután a magyar parlament megemlékezett a magyar-lengyel barátságról ,a lengyel országgyűlés is így tett.Olvastam azt is hogy a lengyel éretségi tételekben nagy számban voltak a magyar-lengyel kapcsolatokkal foglalkozó kérdések.

Minden jót kivánok lengyel barátainknak,s minden igaz magyarnak

         Lendvay-Simon Zsolt


[52-33] [32-13] [12-1] [Archívum]

 
PONTOS IDŐ
 
NAPTÁR
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
OSZTÁLYOZD AZ OLDALT
 
PRAKTIKUS
 
SZÓTÁRAK
 
ÉTEL-ITAL
 
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
DRÓTPOSTA
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2005-04-11
 
Jaj de jó, jaj de szép...
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!