A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG HONLAPJA
A LENGYEL-MAGYAR BARÁTSÁG HONLAPJA
Menü
 
TÖRTÉNELEM
 
EGYHÁZ
 
KULTÚRA
 
TUDOMÁNY
 
EMBEREK, TÁJAK (feltöltés alatt)
 
INTÉZMÉNYEK
 
CIVIL SZERVEZETEK
 
EGYÉNI OLDALAK
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
>SZOLIDARITÁS
>SZOLIDARITÁS : A Lengyel-Magyar Szolidaritás 1988. október 23-i felhívása

A Lengyel-Magyar Szolidaritás 1988. október 23-i felhívása

  2005.04.12. 13:42

Az alábbiakban közreadom a Lengyel-Magyar Szolidaritás 1988. október 23-i felhívását. A szórólapot 1988. október 23-án a Batthyány téren szórták szét a szervezet aktivistái. (Újraközlés: bp18.helyhir.hu)

Magyar Testvérek!

Mind a két nemzetünk történelmének döntő pillanatát éli. A kommunizmus -annak az ideológiája, valamint a kormányzási módja- múlttá válik. A kommunista hatalombitorlók látják, hogy a terveik nem valósultak meg és kétségbeesetten próbálják a szocializmust "megreformálni". Hallgatagon elismerik, hogy a kelet-európai népek felkeléseinek jogos megalapozásai voltak. Mégis nem akarnak és nem tudnak ebből a történelmi leckéből végső következtetést levonni.
A tökéletlen fejlődési reformok ideje elmúlt. Szükségünk van a létező politikai - gazdasági rendszer gyökeres változásokra. Szükségünk van a teljes, nem "szocialista" országgyűlési demokráciára, szabad szekszervezetekkel és szabad politikai pártokkal. Csak ilyen demokrácia megsegíti kihúzni az országjainkat a sorvadásból, pusztulásból és felébreszteli a nemzetek energiáját, vállalkozó szellemét. Nem lesz ez se könnyű, se fájdalommentes. Mégis nincsen más út.
Örökösei vagyunk azoknak, akik 1956-ban Magyarországon és Lengyelországban véreztek és meghaltak a szabadságért. Ki kell, hogy tartsunk ezen az úton. Ha elvállalunk bár apró, de következetes és-ami a legfontosabb- szolidáris (egyetemleges, összetartó) cselekvéseket, közelítjük a kommunizmusnak - a rossznak - a végét. Tehát: Éljen minden kommunisták által vezetett népek szolidaritása! Ne hagyjuk magunkat se megosztani, se ellenséges viszonyokra vinni!
Veletek együtt követeljük:
Szabadságot az elnyomott Erdélynek!
Szabad szervezkedési jogot!
Jogot ahhoz, hogy tudjunk dönteni sorsunkon!


LENGYEL-MAGYAR SZOLIDARITÁS

 

 
PONTOS IDŐ
 
NAPTÁR
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
OSZTÁLYOZD AZ OLDALT
 
PRAKTIKUS
 
SZÓTÁRAK
 
ÉTEL-ITAL
 
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
DRÓTPOSTA
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2005-04-11
 
Jaj de jó, jaj de szép...
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!